Blokkart

Actualiteiten

Wedstrijdverslag Dames 1: Atrotos 1 – Blokkart 1

18 februari 2016

 

Spelen in Leende bij Atrotos is altijd een bijzondere ervaring.

Eerst uitdaging is om op tijd op de juiste plaats te arriveren: de Meent, Julianastraat in Leende. En omdat ze ook een Julianastraat in Heeze hebben, hebben Ellen en ik die eerst bezocht om daar vast te stellen dat Leende slechts 5 minuten verderop ligt. De speelster die het verst moest reizen (Jannie uit Utrecht) was mooi op tijd in de hal. De afvaardiging uit Eindhoven melde zich enkele minuten voor aanvang in de kleedkamer. Kleedkamer is trouwens een te mooi woord voor deze ruimte, onder het toneel, dus achterom, trapje af, en slechts 2 douches in een ruimte waar 1 douche past. Maar goed, we waren er allemaal en de stemming zat er al goed in. Veters werden uitgewisseld, en toen konden we aantreden op het toneel. De hal vertoonde nog wat sporen van de Carnavalsactiviteiten van vorige week, dat mocht de pret niet drukken. We waren onder de indruk van de tegenpartij, die met maar liefst 10 speelsters aantrad.

Het fluitsignaal klinkt en een enthousiast Blokkart 1 speelt geweldig. Alles lukt, mooie pass, lekkere setup en de mooiste aanvallen. Marianne is topscoorder, maar ook de andere aanvalsters scoren volop. Het tempo ligt hoog en Atrotos heeft het nakijken: 10-25.

Dat belooft wat voor de rest van de wedstrijd. Ook het begin van de tweede set houden we het overwicht op Atrotos, maar dan beginnen ze met slim gebruik te maken van ons systeem en er wordt veel tactisch gescoord door Atrotos. We moeten knokken maar ook deze set is voor ons: 21-25

De derde set blijft knokken, er worden veel persoonlijk fouten gemaakt, ik zal geen namen noemen want dat waren we allemaal, en daardoor pakt Atrotos de winst: 25-21. Jammer dat we dit punt afgegeven hebben. Geen bitterballen verdiend…..wel met 2-1 gewonnen. We staan nu 2e maar 7 punten achter op nummer 1 Bladel.

Op naar de volgende wedstrijd, 23 februari thuis tegen Riethoven.